Növelné az ingyenes parkolás idejét a megyei kórháznál a szolnoki ellenzék

Megosztás

Rendkívül nagy szociális érzéketlenségnek is mondható az üzemeltető, NHSZ Zounok Zrt. részéről az, hogy a szolnoki megyei Hetényi kórház előtti parkolóban csak 15 perc ingyenes parkolási lehetőséget biztosítanak. Holott ez korábban fél óra volt. Az ellenzék visszaállítaná fél órára az ingyenesség idejét.

Most azonban, hogy megújult a parkoló, talán be kell hozni a ráfordítási költségeket, így az ingyenes 30 percet levitték negyed órára. Pedig a parkoló nagy, a kórház területe nagy, negyed óra alatt egy esetleg vánszorgó beteget bekísérni valamelyik osztályra, biztosan több, mint negyed óra. 

Pont az ilyen anomália miatt tartott sajtótájékoztatót a Szolnoki Többség frakcióvezetője, Füle István és Györfi Mihály alpolgármester. 

A frakcióvezető elmondta, hogy ez a csökkentés teljesen életszerűtlen. Ahhoz, hogy valakit megnyugtatóan be lehessen kísérni a parkolóból adott helyre, minimum fél óra kell. 

A lehetetlen helyzetre való tekintettel önálló képviselői indítványt nyújtott be az önkormányzathoz, hogy a korábbi, minimum 30 perces ingyenes parkolási lehetőséget állítsák vissza. 

15 perc ingyenes. Korábban ez 30 volt.

A frakcióvezető megjegyezte, fogalmuk sincs, kinek az ötlete és engedélye alapján csökkent le az ingyenes lehetőség 15 percre. 

Györfi Mihály elmondta, hogy semmilyen szinten nem tudtak erről a csökkentésről. Sem városvezetői, sem frakcióvezetői szinten. Lehet, hogy az üzemeltető maga döntött úgy, hogy legyen negyed óra az ingyenes parkolás ideje.

Hozzátette, az emberek érdekében meg kellett szólalnia ebben az ügyben, hiszen úgy véli, ez a 15 perc kevés. Példának hozta fel, hogy a piacon is 30 perces ingyenesség biztosított, itt, a jóval nagyobb területű kórháznál viszont nem. Azt is elmondta, hogy nonszensz, miszerint városi kombinált, illetve piros bérlettel nem kell fizetni a parkolásért, nincs időkorlát. 

Az rendben van, hogy 450 forint legyen a parkolás, de azzal nem lehet egyetérteni, hogy csak 15 percet adnak ingyenes parkolási lehetőségre. Ráadásul a kórház tömegközlekedéssel nem a legjobban elérhető, így sokan kénytelenek kocsival megközelíteni. 

Ilyen tempóban a negyed óra semminek sem számít

Kapcsolódó cikkek